«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Права пропонують давати після тестів на інтелект

В Естонії майбутніх водіїв
хочуть відбирати по IQ 
З такою пропозицією - давати водійські права після здачі тестів на інтелект - виступив заступник голови департаменту поліції Естонії Тармо Мійлітс.

В Естонії розраховують скоротити кількість злісних порушників на дорогах, перевіряючи розумові здібності претендентів на отримання прав водія. Про це повідомляє інтернет-видання ERR, посилаючись на місцеву газету Eesti Pаevaleht.
На думку Мійлітса, перевірку можна проводити у формі тестування безпосередньо перед вступом до автошколи. Знання з яких областей необхідно перевіряти у майбутніх водіїв, заступник голови департаменту поліції не уточнив. Він лише додав, що в даний час Естонія «ще дуже далека» від запровадження подібних тестів.

Мійлітс підкреслив також, що, як правило, дорожніми хуліганами є молоді люди у віці від 16 до 30 років, найагресивніші з них - водії молодші 24 років. Багато хто з правопорушників мають лише основну або початкову освіту.

Eesti Pаevaleht відзначає, що самий злісний порушник правил дорожнього руху відомий естонській поліції під кодовим номером 3920703. Це 19-річний молодий чоловік (прізвище його не називають). У минулому році він 18 разів затримувався поліцією, в основному за значне перевищення швидкості. Загальна сума виписаних порушнику штрафів склала майже 2000 євро, він провів у камері 18 діб і був позбавлений прав на 4 місяці.

Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...