«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Рада зобов'язала водіїв поміняти радянські права

Радянські права доведеться
замінити на пластикові картки
 / autocentre.ua
Видане в СРСР водійське посвідчення доведеться замінити - прийнятий закон, який передбачає введення документів європейського зразка.
Рада прийняла в цілому Закон Про Єдиний державний демографічний реєстр (№ 10492). «За» проголосували 233 народних депутата. Головне в цьому законі - введення в Україні біометричних паспортів, але зачепить він і автомобілістів.

У законі зазначено, що водійські посвідчення, видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР, припиняють свою дію з 1 січня 2015 року. Якими повинні бути нові водійські права, описано в статті 26.

Зокрема, водійське посвідчення матиме форму карти, яка містить безконтактний електронний носій інформації. На лицьовій стороні будуть вказані особисті дані, категорія, а також термін закінчення дії документа. У верхній лівій частині зворотного боку посвідчення водія наноситься одновимірний штрихкод.

Назва держави і назва документа зазначаються українською, російською, англійською та французькою мовами. ПІБ будуть писати українською і латинськими літерами. Всі інші написи в посвідченні зазначаються на українській та англійській мовах.

За цим законом, оформлення та видача водійських прав здійснюються уповноваженим органом у термін до 5 робочих днів з дня подання необхідних документів.

Термін дії посвідчення обмежений (встановлюється відповідно до вимог міжнародних договорів України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою). Після закінчення терміну дії проводиться його заміна (у разі пред'явлення старого) з урахуванням особливостей, передбачених законодавством про дорожній рух.

Нагадаємо, рік тому закон про біометричні паспорти ветував Янукович.

auto.bigmir

***
Корисно прочитати


Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...