«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

8 порад водіям початківцям (+++відео)


Навчання водінню та отримання прав водія – дуже важливий момент у житті людини. Але багатьом речам, на жаль, не вчать в жодній автошколі, і різні тонкощі поведінки на дорозі новачкам доводиться освоювати самостійно протягом перших місяців, а іноді навіть років їзди по дорогах загального користування. Нижче наведені кілька рекомендацій, які, можливо, будуть вам корисні.

1. Визнайте себе чайником. Позначити свій статус початківця або недосвідченого водія спеціальним знаком(буква “У” в трикутнику) – абсолютно нормальна практика, яка допоможе вам уникнути зайвого негативу від інших учасників руху.

2. Після придбання автомобіля, постарайтеся якнайшвидше звикнути до його габаритів, а так само відпрацювати основні прийоми водіння, освоїти всі необхідні засоби управління авто: важелі, перемикачі і так далі. Навички, отримані в автошколі, вам допоможуть привикнути до вашого автомобіля в найкоротший термін.

3. Не будьте надмірно самовпевнені! У більшості випадків самовпевненість є набагато небезпечнішою, ніж недосвідченість. Тому навіть після кількох тисяч кілометрів їзди, не варто вести себе на дорозі по-хамськи, порушувати ПДР і виявляти будь-яким способом неповагу до інших учасників руху. Рано чи пізно це призведе до вкрай неприємних наслідків.

4. Не давайте волю емоціям! На жаль, не всі водії поводяться ідеально на дорозі, і ви дуже скоро переконаєтеся, що поганих водіїв набагато більше, ніж хороших. Треба вчитися вести себе за кермом спокійно і бути максимально зібраним і готовим до будь-яких несподіванок, незалежно від того, що відбувається навколо.

5. Дотримуйтесь свого ряду. Дуже багато ДТП у місті відбувається через неуважність водіїв чи невміння рухатися в потоці автомобілів. Слід ретельно стежити за дотриманням дистанції та бокового інтервалу, при поворотах та руху по кільцю зберігати положення в ряду і правильно вибирати радіус повороту. Про перестроюванні та інших маневрах слід інформувати інших водіїв завчасно.

6. У перший час намагайтеся не їздити з пасажирами. З одного боку, вірний друг чи подруга поруч надають водієві впевненості, але краще вже поміняти їх на інструктора, який тверезо оцінить ваші навички і дасть необхідні поради. Часом наявність пасажирів провокує водія на небезпечні маневри з бажанням похизуватися своєю “майстерністю”. До тих пір, поки це бажання не пройде, з пасажирами краще не їздити.

7. Не будьте вперті! Пам’ятайте, що, пропустивши когось поза чергою при перестроюванні або проїзді проблемних перехресть, ви також можете розраховувати на це з боку інших водіїв. Ввічливість, в тому числі і на дорозі, робить наш світ кращим, тому будьте ввічливі! Ну і, звичайно, якщо ви бачите, що інший водій налаштований войовничо і агресивно, простіше поступитися – це дозволить уникнути можливих наслідків.

8. Кожен водій буває в шкурі пішохода. Слід бути до пішоходів особливо уважними – часто вони мають дуже туманне уявлення про свої права і обов’язки на дорозі.

***



Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...