«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Готуємо автомобіль до зими

Машину потрібно заправити стійкими 
до морозу рідинами / conti-online.com 

 Готуй сани влітку - свідчить народна мудрість. 


З приходом холодів, перед автовласниками встає питання підготовки автомобіля до зими.

Хоча літо вже давно закінчилося, ще не пізно підготувати машину до настання холодів. Підготовка до зимового сезону для більшості автомобілістів полягає, в основному, із заміни рідин і гуми.


 Для цього необхідно пройти стандартний набір тестів і процедур - ТО, під час якого проводиться заміна: охолодної і гальмівної рідин, масла, масляного, бензинового фільтрів.

 Ще до настання холодів, автомобіль має бути заправлений стійкими до морозу спеціальними рідинами і паливними присадками, які допоможуть залізному улюбленцеві легко перенести температурні коливання.

 Зараз більшість автоаматорів користуються синтетичним або напівсинтетичним всесезонним моторним маслом. Одне з головних достоїнств - можливість цілорічного застосування. До складу такого масла входять різні полімерні присадки, завдяки яким воно здатне змінювати свою в'язкість в залежності температури навколишнього середовища. Наявність спеціальних присадок, в холодний час помітно полегшує запуск двигуна, що остигнув, і його подальша робота.

 Окрім цього існують присадки в паливо, як в бензин так і в дизель, призначені для зимових умов. Присадки в дизель служать для того, щоб дизельне паливо не замерзало, в холодну пору року. Як правило, дизельне паливо, яке продається в нашій країні, є низькоякісним. Тому, не користуючись присадками для дизельного палива в холодну пору року, можна опинитися з якоюсь подібністю киселю з дизпалива в своєму баку.

 Присадки в бензин служать для того, що б зв'язувати і виводити воду з бензину. Інакше, від водного конденсату, що накопичився, в баку може з'явитися «айсберг». Замерзання починається зазвичай при температурах - 10 і нижче. Для автомобілів, у яких паливний насос розташований безпосередньо в бензобаку, це може бути чревато виходом з ладу паливного насоса.

 До моменту, коли стовпчик термометра опуститься нижче за нульову відмітку, в бачку склоомивача повинні знаходитися не вода, а спеціальна незамерзаюча рідина. Інакше, при перших же морозах вода в бачку перетвориться на глибу льоду, яку не можна вийняти, а можна тільки розтопити. Рідина не повинна залишати на склі патьоків. Зазвичай, патьоки залишають тільки дешеві засоби. При покупці варто обов'язково звертати увагу на торгову марку, яка пропонує ту або іншу рідину. У жодному випадку не варто купувати рідину сумнівного виробництва. У основі такої рідини можуть бути небезпечні для здоров'я людини речовини, які можуть залишити опіки на руках.

 Трапляються підробки і серед, так званих, антифризів. Якщо в теплий час фіктивний антифриз не проявить себе з поганого боку, то взимку через замерзання, розширення або недостатньої прокачуваності він може стати причиною несправностей системи охолоджування, що у свою чергу може привести до поломки двигуна. Втім, підробок на імениті торгові марки не багато. Коштує така хімія копійки, а шкоди може нанести не на один долар.

 Ситуація, коли замерзає дверний замок, досить типова для нашої зими. Автомобілі без центральних замків з пультом управління вже велика рідкість. Проте, якщо раптом сів акумулятор, а машину потрібно відкрити, можна скористатися спеціальною розморожуючою рідиною. Декілька крапель такої рідини за 1-2 хвилини можуть не тільки «відігріти» замок, але і звільнити з крижаного полону двірники, що примерзнули до скла. Окрім цього, що розморожують рідини для дверних замків містять в собі речовину яке змащує і запобігає появі іржі на них, що служить відмінною профілактикою від конденсату в зимовий час. Головне, не забувати балончик в салоні автомобіля.

 Ще одна зимова проблема - не заводиться двигун. Основна причина - акумулятор, що сів. При лютому морозі стартеру набагато важче "розкрутити" мотор, чим влітку, а тут ще і акумуляторна батарея заряджена неповністю. У багатьох останнє часто викликає здивування: адже поки було тепло, акумуляторна батарея заряджалася "під зав'язку".

 Слід враховувати, що взимку енергоспоживання зростає - у автомобіля включені системи, які рідко задіюються влітку: фари із-за ранніх сутінків, "піч", обігрів заднього скла і дзеркал заднього вигляду, підігрів сидінь і керма. Природно, генератору важко забезпечувати всіх цих споживачів струмом, та ще заряджати при цьому акумулятор. На такий випадок необхідно мати в багажнику авто, спеціальні «прикурювальні» дроти. З їх допомогою можна спробувати завестися від акумулятора іншого автомобіля

http://auto.bigmir.net/practice



Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...