«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Що призводить до позбавлення прав і як їх повернути (+++відео)

Як правило, до позбавлення автолюбителя прав приводять грубі порушення встановлених правил дорожнього руху. Щоб такого не трапилося, вам буде необхідно доводити відсутність вашої провини в скоєному. Від тяжкості правопорушення також буде залежати і термін, на який можуть позбавити водійських прав - від одного місяця до 3-х років.

На жаль, для більшості водіїв буде досить важко самостійно довести свою невинність у суді і тим самим повернути своє водійське посвідчення.

Розглянемо деякі, найпоширеніші порушення та способи повернення ваших водійських прав.

Водіння автотранспортного засобу в нетверезому вигляді

Водіння в нетверезому вигляді є одним з найпоширеніших видів позбавлення прав. Велика частина водіїв при цьому ускладнюють своє становище, добровільно підписуючи протоколи з визнанням своєї провини. Однак, навіть у таких непростих випадках, повернути свої права можливо за допомогою грамотних юристів. Як це зробити?

Найчастішим підставою для повернення є недостатня грамотність співробітника ДІБДР при оформленні порушення, неправильне оформлення протоколів, або невірне трактування ситуації. Досить багато чинників при оформленні порушення зможуть зіграти в подальшому на руку водієві. Однак слід пам'ятати - повернути свої права при даній формі порушення, без допомоги кваліфікованого фахівця буде досить проблематично.

Передача керування автотранспортним засобом особі в нетверезому вигляді

Практично кожен день будь-який водій, сам того не помічаючи, здійснює різні адміністративні правопорушення. Одним з таких порушень як раз і буде передача керування автомобілем особі, яка перебуває в нетверезому вигляді. У даній ситуації, як і в попередній, вирішальними є кілька факторів - від грамотності та поведінки інспектора ДІБДР до наявності вашого підпису в протоколі. Юридично грамотний водій цілком може відстояти свої права ще під час оформлення порушення. Однак, якщо протокол уже підписаний і вина визнана - вам не обійтися без досвідченого юриста.

Відмова водія від медичного огляду

Даний вид порушення теж є приводом для позбавлення прав, та чим можуть скористатися співробітники ДІБДР, провокуючи тим чи іншим способом водія відмовитися в письмовому вигляді від огляду. Проте вихід є завжди. В даній ситуації слід вимагати наявності понятих або свідків, а також уважно стежити і записувати всі дії співробітника ДІБДР. Надалі, результати цього допоможуть вам при оскарженні рішення в суді.

Виїзд транспортного засобу на зустрічну смугу руху

Найбільш часто водій виїжджає на зустрічну смугу або внаслідок гострої необхідності, або елементарно не помітивши попереджувальних знаків. Прикладами таких ситуацій є перетин суцільної лінії, або обгін транспортного засобу після знака «обгін заборонений». Дана ситуація не така страшна, і її результат буде прямо залежати від наявності свідків і спеціальних технічних засобів, де порушення могло бути зафіксовано. Якщо немає ні того ні іншого, співробітникам ДІБДР буде досить складно довести вашу вину. Головне - не хвилюватися, не грубити і фіксувати все, що відбувається.

Перевищення швидкості руху транспортного засобу на більш ніж 60 км / год

Таке порушення є найчастішим в повсякденному житті. Приміром, перед вами дорога в прекрасному стані, відсутні видимі перешкоди руху, ви збільшуєте швидкість і як завжди «раптово» вас зупиняє екіпаж ДАІ, який стоїть на непримітному узбіччі. В даному випадку, головним упором водія в боротьбі за свої права стане наявність радара із зафіксованою на ньому швидкістю саме вашого ТЗ. Радар, як правило, є як доказом для співробітника ДАІ, так і можливо, лазівкою для грамотного водія. Справа в тому, що недостатньо просто показати вам радар з вашої швидкістю. Радар повинен відповідати купі технічних вимог, на ньому має бути зафіксований саме ваш автомобіль з державними номерами, що бездоганно читаються  і т.д. Швидше за все, саме це допоможе вам у подальшому розгляді і дасть зачіпку.

Заподіяння тяжкої шкоди здоров'я людині внаслідок порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду

Дана ситуація є однією з небагатьох, де повернути свої права дуже складно, а іноді і зовсім неможливо. Тут вирішальну роль гратиме ваша поведінка при ДТП, тяжкість отриманих травм постраждалого учасника, і багато інших чинників, які навіть грамотний водій буде не в змозі оцінити. Якщо все ж з вами трапилася дана неприємна ситуація, рекомендується якомога раніше звернутися до кваліфікованого юриста. Чим раніше ви це зробите, тим простіше буде професіоналові розібратися в ситуації, що склалася.

Ну і самий дієва рада - будьте обережні і не порушуйте правила, тоді більшість описаних вище ситуацій обійде вас стороною, а ваші права і нерви будуть в порядку.



Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...