«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Як не стати жертвою барсеточників (+++відео)

Восени активізуються злодії, які спеціалізуються на крадіжках цінні речей із салону автомобіля.
Двері завжди повинні бути заблоковані,
стоїть машина або їде / mvs.gov.ua
Це пояснюється тим, що чим коротший сонячний день, тим у більш вигідній ситуації опиняються барсеточники, що діють переважно в темних дворах. Крім того, трафік в цей час року стає набагато більш напруженим у порівнянні з літом, а пробки, як і темнота - найкращий друг і помічник злодіїв.

На думку правоохоронців, якщо раніше улюбленою територією барсеточників були стоянки поблизу великих торгових центрів, то зараз вони вважають за краще «працювати» у дворах, не гребуючи також машинами, припаркованими уздовж вулиць. На «роботу» злодії виходять вранці або пізно увечері, переважно в понеділок, вівторок і п'ятницю (за статистикою МВС).

У переважній більшості випадків злочинці діють групами і ретельно продумують свої дії заздалегідь, відпрацьовуючи одну-дві схеми до рівня автоматизму. Найпростіший, однак і самий часто використовуваний прийом - розбити скло у припаркованої машини, забрати забуті на сидінні речі і втекти.

Між тим, є кілька нехитрих порад, наслідуючи яким автомобілісти можуть зберегти не лише свої гаманці, а й скла автомобілів.

Основний звід правил короткий і простий. 
  • Двері завжди повинні бути заблоковані, незалежно від того, чи знаходиться машина в русі, або простоює на подвір'ї, чекаючи пасажира.
  • Не зберігайте в салоні викрутки та інші предмети, які можуть бути використані для запуску двигуна без ключа.
  • Відповідаючи на питання незнайомців або сусідів по потоку, ні в якому разі не можна опускати до кінця скло - при цьому також слід контролювати ситуацію навколо, адже часто зловмисники діють в парі: один відволікає водія питаннями, а інший відмикає задні двері і викрадає з сидіння сумку з документами і грошима.
  • Нарешті, саме очевидне: в машині, залишеній без нагляду навіть на кілька хвилин, не повинно бути сумок, коробок, пакетів - словом, нічого, що може привернути увагу барсеточників.
  • Якщо ж вам не вдалося уникнути неприємностей і ваш автомобіль все ж обікрали, ні в якому разі не сідайте всередину машини, не торкайтеся до дверей, а відразу телефонуйте в міліцію.

Здавалося б, поради донезмоги банальні. Однак, як видно зі статистики, сотні і тисячі водіїв і  дальше відмовляються їм наслідувати, пам'ятаючи про те, що в їх-то дворі ніколи не били стекла в машинах, покладаючись на глухе тонування стекол своїх машин і просто на «авось».

Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...