«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Як здати на права (+++відео)

Те, що автомобіль не розкіш, а засіб пересування, для більшості людей давно вже аксіома. Машина в руках - і ти, як птах, вільний. Поїхав на роботу, на відпочинок, відвіз дітей до школи, заїхав в аптеку - одним словом, скільки справ за день можна встигнути зробити, коли водити вмієш і права є! Але ці самі права потрібно ще отримати. Життя змушує часом вчитися управлінню автомобілем і в 30, і в 40, і в 50.
Може, комусь і легко дається навчання, і виходить все відразу, але, як показує практика, далеко не у всіх спостерігаються подібні успіхи. Що ж робити? Перездавати до безкінечності? Шукати шляхи отримання прав в обхід закону?

Думаю, ні те, ні інше вас не влаштовує. Ось кілька простих, але, на мій погляд, вірних кроків, які допоможуть успішно пройти шлях від курсанта автошколи до водія автомобіля.
Крок перший. Ви вирішили вивчитися і здати на права. Ймовірно, ви здивуєтеся (оскільки це не вуз), але до автошколи треба готуватися заздалегідь — місяця за 2-3.
  • Як тільки прийняли рішення стати курсантом автошколи, почніть настроювати себе психологічно на те, що скоро вам належить перейти з категорії пішоходів (пасажирів) у водії автомобіля. Сидячи на пасажирському місці, не гайте часу на милування пейзажем за вікном.
  • Намагайтеся стежити за тим, які дії виконує водій. Звертайте увагу на сигнали світлофора, включення поворотників і т.д. Запам’ятовуйте маршрути, якими їдете на автобусі або таксі.
  • «Звичка» до дороги дуже допоможе згодом на практиці. Придбайте книжку з ПДР (Правила дорожнього руху), в якій ви знайдете і дорожні знаки. Заучувати не потрібно, але ознайомитися — варто. Загальні поняття про головній дорозі, розмітці, дорожніх знаках допоможуть на перших заняттях вникнути в тему швидше, тим більше що час на вивчення обмежена.

Крок другий. Ви стали курсантом автошколи 
  • Поставтеся до занять серйозно. 
  • Не відкладайте вивчення теорії на «завтра» або на «потім». 
  • Щодня, крім занять, приділяйте час самостійного вивчення теми. 
  • Рішайте білети кожен день.
  • Розбирайте незрозумілі ситуації на заняттях разом з викладачем. 
  • Перед практикою у вас не повинно бути «провалів» в теорії.

Крок третій. У вас почалася практика 
  • Пам’ятайте, що в більшості своїй інструктори не володіють запасом педагогічних і психологічних навичок для вашого навчання. У кращому випадку вони відмінні водії і терплячі інструктори. Тому не чекайте, що для вас будуть шукати якийсь особливий підхід у навчанні водійського ремесла. Не замикається в собі, не впадайте в істерику, не «кидайте» кермо, а допомагайте інструкторові навчити вас водіння.
  • Розбирайте складні для вас дорожні ситуації, «вичавлюючи» з вашого вчителя якомога більше знань. Повірте, непідробне бажання навчитися їздити за правилами викликає повагу.
Крок четвертий. Вам потрібно знайти «спільну мову» з навчальної машиною 
  • Навчіться «відчувати» автомобіль. «Залізо» теж може бути примхливим, якщо не прагнути до нього прислухатися.
  • Тому постарайтеся на перших же заняттях «вивчити» машинку, на якій доведеться проходити практику. Тільки своїми руками і ногами ви відчуєте, з якою силою крутити кермо та натискати на педалі.
  • Уміння «відчувати» автомобіль і швидко до нього звикати допоможе при раптовій зміні навчальної машини.
Крок п’ятий. На державному іспиті в ВРЕР ДАІ вам необхідно 
  • лише продемонструвати те, що ви знаєте і вмієте А оскільки ви сумлінно відвідували заняття, знаєте білети, успішно пройшли практику, то боятися іспитів вам нічого. Краще замість переживань і страхів виспіться гарненько — це по-перше.
  • По-друге, не напихати себе заспокійливими таблетками, це не стільки знімає напругу, скільки заважає концентрації уваги. 
  • По-третє, не слухайте «страшні» розповіді «бувалих», які здають уже по кілька разів. Ви підготувалися — і у вас все вийде! 
Бажаємо успіху всім початківцям.
Практикуйтесь у водійській справі, і для вас будуть відкриті всі дороги!

***




Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...