«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Прощай, машино? Що загрожує за несплату штрафу (+++відео)



Не платити штрафів за порушення ПДР - заняття настільки ж приємне, скільки і небезпечне.
Чи можуть відібрати машину за несплату штрафу?


За Кодексом про адміністративні правопорушення, штраф по постанові ДАІ потрібно сплатити протягом 15 днів з моменту його вручення (якщо, звичайно, постанова не оскаржується). У разі несплати в строк, ДАІ передає матеріали у виконавчу службу - для примусового стягнення.
Виконавці відправляють боржникові повідомлення і дають ще час для добровільної оплати. Якщо її не буде, тоді можуть оголосити ваше майно в розшук - в тому числі і автомобіль.
Але це в теорії. На практиці ж часто трапляється, що боржнику ніякі документи від виконавця не посилаються. Причини тому різні: від нестачі грошей за поштові послуги до звичайного безладдя у справах. При цьому в ДАІ автомобіль боржника може значитися в розшуку, а його затримання санкціоноване постановою виконавця.

Тому боржник може зіткнутися з тим, що його машину несподівано зупинять і відбуксують на штрафмайданчик. Після сплати штрафу, виконавчого збору і витрат на виконавче провадження (включаючи зберігання і буксирування автомобіля), машину все ж повернуть.

Можна сказати, що така ситуація більше призведе до головного болю і додаткових витрат, ніж до втрати автомобіля. Щоб цього уникнути, рекомендація одна: платіть штрафи вчасно, а якщо не згодні, то оскаржуйте в суді.
Якщо ж штраф і витрати виконавців не оплатити, то автомобіль цілком може, як кажуть, «піти з молотка».
Корисно почитати



***
Корисно подивитися






Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...