«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Найактуальніші приклади покарань нетверезих водіїв в різних країнах (+++відео)

drunk07 Самые актуальные примеры наказаний нетрезвых водителей в разных странах

8 жовтня 1967 у Великобританії вперше був прийнятий закон, що регламентує вміст алкоголю в крові водіїв, тоді ж стали застосовуватися вимірювальні трубки. Через 10 років експерти встановили, що завдяки цьому закону, вдалося врятувати від загибелі на дорогах більше 6 000 чоловік.
Ми вирішили порівняти практику дозволених норм проміле у водіїв в різних країнах світу і підібрали актуальні приклади покарань за водіння автомобіля в нетверезому вигляді.

1 Білорусь 

Почнемо з сусідньої Білорусі, де досить суворі закони: якщо перевищив норму 0,04 проміле в перший раз, водій заплатить до 12 500 доларів і позбудеться прав на три роки. За рецидив можуть відправити до в'язниці - передбачена кримінальна відповідальність.

2 Чехія 

У Чехії, а також в деяких східно-європейських країнах, наприклад - Угорщині, Словаччині, Румунії, затверджена "нульова толерантність до алкоголю", тобто 0,0 проміле, а в разі порушення закону штраф становить 200-470 євро.

3 Хорватія 

Раніше подібна міра застосовувалася і в Хорватії, однак під тиском туристичних компаній закон був змінений, і зараз гранично допустимий рівень алкоголю в крові водія складає 0,5 проміле - орієнтовно це 40 мл. горілки або один келих білого вина. У разі, якщо підпилий водій порушить правила руху або потрапить в аварію, там також спрацьовує принцип "нульової толерантності". Але штраф за нетверезе водіння буде відносно невеликим - від 70 євро.

4 Німеччина 

За загальноєвропейській системі правил дорожнього руху допустимий рівень вмісту алкоголю не повинен перевищувати 0,5 проміле. Така норма встановлена ​​майже в усіх країнах Західної Європи. Однак водіям зі стажем менше двох років або не досягли 21 року і водіям таксі сідати за кермо навіть з невеликим вмістом алкоголю в крові категорично заборонено. Якщо сталася аварія, покарання загрожує при будь-якому відмінному від нуля вмісті алкоголю. У Німеччині "пристойно-напідпитку" водій, що попався вперше, платить 500 євро, другий раз - 1000 євро, третє порушення обходиться аж в 3000 євро!

5 Великобританія 

В Англії безкарно можна вживати до 0,8 проміле, це майже 2 келиха вина. Але саме тут найбільші в Європі штрафи за нетверезе водіння - 7200 євро!
До речі, найпершим водієм, оштрафованим за водіння в нетверезому вигляді, став лондонський таксист Джордж Сміт: 10 вересня 1897 він був оштрафований на цілих 25 шилінгів.

6 Франція 

В країні дорогих вин за водіння в нетверезому вигляді, тобто випивши більше 1 келиха, водієві загрожує повістка в суд і штраф від 135 євро (до 0,8 проміле), 4500 євро за перевищення 0,8 проміле і до 30 тисяч євро, якщо було ДТП. У разі тяжких наслідків аварії - 150 тисяч євро і 10 років в'язниці. Всі автомобілісти Франції повинні возити з собою набір для перевірки на вміст алкоголю в крові - і що цікаво, виходячи з ресторану, наприклад, їм потрібно скористатися перед тим, як сісти в автомобіль. Відсутність при собі такого набору, відповідно, тягне штраф.
Чесно кажучи, складно уявити собі відпочиваючих на Лазурному березі респектабельних туристів, які після вечері з вином, сідаючи в який-небудь Порше, раптом починають вимірювати у себе проміле ...

7 США 

В Америці все строго: любителі міцних напоїв можуть сісти у в'язницю на термін від шести місяців до одного року, а також піддатися тривалого позбавлення водійських прав. Допустимий вміст алкоголю в крові - 0,8 проміле (для водіїв старше 21 року). Водій, вперше спійманий в нетверезому вигляді (і не став причиною аварії), відбудеться штрафом в 300 доларів і позбавленням прав на півроку. Але зупинити його можуть тільки в разі порушення правил. Якщо він попадається поліцейським вдруге протягом десяти років, штраф може доходити до п'яти тисяч доларів, в третій - до 10 тисяч доларів. Якщо нетверезий водій став причиною ДТП зі смертельним результатом, він отримає 10 років в'язниці, але в залежності від законодавства тієї чи іншої штату норми можуть бути різними.

Все це стосується США і країн Європи, в якій до алкоголю ставляться досить терпимо. Давайте подивимося, як йдуть справи в азіатських країнах? 

8 Сінгапур 

У Сінгапурі водія, якого викриють у тому, що він сів за кермо п'яним, можуть відшмагати. Для покарання п'яному водієві застосовуються удари палицею (довжиною більше метра і товщиною близько сантиметра). Крім тілесного покарання, автолюбитель ризикує нарватися на штраф в розмірі 200-230 сінгапурських доларів (один сінгапурський долар ~ 0,75 долара США). Однак 0,08 проміле тут гуманно дозволені.

9 Китай 

У Китаї закон особливо суворий. Одного водія, який влаштував ДТП з летальним результатом, засудили до смертної кари. Якщо ж автолюбитель просто спійманий в п'яному вигляді і учасником неприємних дорожніх ситуацій ще не став, то відповідальність все одно буде кримінальна - на строк від 1 місяця до 6 До того ж передбачено позбавлення прав на три роки. Ну, і 0,0 проміле, відповідно.

10. Тайланд 

Приблизно так само йдуть справи і в Таїланді. Нетверезого винуватця аварії, в якій загинули люди, можуть засудити до вищої міри покарання. Незважаючи на це, 0,05 проміле все ж дозволені.

11. Японія 

Ця країна теж вельми сувора до нетверезим громадянам за кермом - п'яному водієві (більше 0,03 проміле) загрожує серйозний штраф і позбавлення прав на довгий термін. Якщо нетверезий винуватець аварії втік з місця ДТП, то права відберуть на 10 років. В Японії діє "сухий закон" для водіїв. В країні карають не тільки самих п'яних водіїв, а й пасажирів, що сіли до них в автомобіль. Якщо водій виявиться нетверезим, кожен його повнолітній пасажир повинен заплатити штраф, еквівалентний 3000 доларів. Виняток не робиться навіть для пасажирів маршрутних і туристичних автобусів. Водієві ж загрожує як мінімум 8700 доларів штрафу або п'ять років в'язниці.
Водія можуть довічно позбавити прав, якщо він, керуючи авто в п'яному вигляді, збив насмерть одного і більше пішоходів.
В Японії бармен не має права навіть продавати алкогольні напої, якщо знає, що відвідувач за кермом. За такий проступок бар можуть позбавити ліцензії.

12. ОАЕ 

В Еміратах, як в більшості арабських країн (та й ісламських взагалі) говорити про покарання для п'яних водіїв не представляється можливим. Там злочином є вживання алкоголю само по собі, оскільки іслам забороняє правовірним торкатися до вина.




Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...