«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Як відкрити і завести машину в мороз (++відео)

 Із-за перепаду температур можуть виникнути труднощі з відкриттям дверей. До того ж, в холоди можна остаточно посадити акумулятор. Що робити в таких випадках?


Якщо ви не змогли відкрити в мороз водійські двері, спробуйте відкрити будь-які інші дверці, завести машину і прогріти її. Якщо дверці не піддаються, треба прогріти замок.

Для цих цілей створені спеціальні аерозолі і брелки-розморожувачі, але можна скористатися і народним методом - зігнути долоні трубочкою, приставити до замку і подихати. Можна нагрівати металеву частину ключа запальничкою, вставити в замок і спробувати обережно повернути його. Якщо з першої спроби не вийшло, спробуйте нагрівати ключ ще раз.

 Щоб машина легше завелася в морози, експерти радять провести ряд підготовчих заходів. Включивши запалення, не поспішайте відразу заводити машину - почекайте декілька секунд, щоб бензонасос встиг накачати бензин. В цей час дайте акумулятору невелике навантаження - моргніть дальнім світлом фар або включіть які-небудь електроприлади. Проте не перестарайтеся - інакше ви ризикуєте остаточно посадити замерзлий акумулятор. У момент заводу все електроустаткування має бути вимкнене (зокрема піч, обігрів сидінь і стекол), щоб понизити навантаження на акумулятор. Якщо машина не заводиться, не мучте стартер довше за десять секунд за одну спробу, щоб він не перегрівся. Якщо після 2-3 спроб машина так і не завелася, зробіть перерву на п'ять хвилин і спробуйте знову.

 Після того, як машина завелася і прогрілася, рушайте дуже обережно - маслам і іншим рідинам необхідний час, щоб розійтися в трубках, що промерзли. Це особливо актуально для машин з автоматичною коробкою передач. При морозах нижче 20° C, перш ніж рушати на машині-автоматі, натисніть гальмо і посувайте важіль коробки передач у всі положення, затримуючись в кожному положенні секунд на 10. Перші 3-5 км. прагніть рухатися з швидкістю не більше 50 км. за годину

 При цьому треба пам'ятати, що якщо у вас немає гострої потреби в автомобілі, то від поїздок в люті морози взагалі краще відмовитися, оскільки знос вашого авто в морози збільшується в рази. Якщо вірити експертам, то кожен холодний запуск забирає стільки ж ресурсів у машини, як 300-500 км. пробігу влітку.

 І останнє - стежте, щоб у вас завжди був повний бак якісного бензину. Якщо влітку ви можете ризикнути і якийсь час їздити з лампочкою індикатора, що горить, низького рівня палива, то взимку це неприпустимо з кількох причин.

 По-перше, з повним баком при настанні морозів ви зможете без побоювання прогрівати машину вночі.

 По-друге, якщо ви застрягнете в глибокому снігу за містом або потрапите в ДТП і будете вимушені провести довгий час на морозі, машина стане для вас єдиним джерелом тепла.

 Повірте, в цій ситуації вам не захочеться думати ні про економію палива, ні про забруднення навколишнього середовища. Щоб тримати машину прогрітою, вам буде потрібно багато палива. Безумовно, всі ми сподіваємося на краще, але неприємності в житті трапляються, і треба бути до них готовими. І ще один чинник на користь повного бака - чим більше в баку бензину, тим менше там повітря з водяними парами, а значить і конденсату. Машина з повним баком заводиться в мороз значно легше, ніж з напівпорожнім.

Пристрій Термокейс допоможе завести ваш авто взимку, зберігши заряд вашого акумулятора.

Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...