«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Десять правил зимової їзди (+відео)


Багато водіїв не встигають перебудуватися на зимовий стиль їзди, свідченням чого є висока аварійність в перші сніжні дні.


У разі занесення потрібно негайно повернути кермо у бік занесення / cleanmpg.com 



Основні правила зимової їзди:

 1. Середня швидкість руху має бути понижена - навіть якщо на перший погляд дорога попереду безпечна.

 2. Не можна цілком покладатися тільки на гальма - на слизькій дорозі основне уповільнення автомобіля краще здійснювати в режимі гальмування двигуном. Для машин з АКП - використовувати плавне гальмування робочим гальмом.

 3. Повороти потрібно проходити на невеликій швидкості, не вимикаючи передачі, завжди бути готовим скоректувати кермом зміна траєкторії із-за занесення.

 4. У разі занесення потрібно негайно повернути кермо у бік занесення, якщо потім виникло занесення в протилежну сторону - знову повернути кермо у бік занесення.

 5. Рухи кермом при маневруванні мають бути плавними, завчасними. Різких маневрів слід уникати - вони приводять до втрати зчеплення, занесення корми і зносу «передка».

 6. Уникайте різкої, рваної роботи акселератором - плавна зміна крутного моменту, на ведучій осі допоможе уникнути її зносу.

 7. При русі по слизькій дорозі використовуйте невисокі оберти двигуна і одну з вищих передач - завдяки цьому буде понижена вірогідність занесення ведучої осі.

 8. Якщо автомобіль буксує при рушанні з місця, спробуйте рушити з другої передачі - менший момент на ведучих колесах допоможе уникнути буксування. У автомобілях з АКП використовуйте «зимовий» режим.

 9. Щоб визволити застряглий в снігу автомобіль, використовуйте «розгойдування», поперемінно подаючи машину то назад, то вперед - до тих пір, поки не накатаєте чисту колію завдовжки не менше півметра. Розігнавшись по ній, ви зможете виїхати в ту сторону, де глибина снігу менша.

 10. Возіть з собою в багажнику хоч би невелику лопату для розгрібання снігу, а також - пластикову пляшку з піском. Підсипавши його під буксуючі колеса, ви зможете виїхати з крижаних лунок, виритих при буксуванні, або крижаних колій.

 Як би там не було, якщо у вас недостатньо «зимового» досвіду і немає упевненості, що поїздка в негоду закінчиться благополучно - краще залиште машину біля будинку і довіртеся професіоналам, скориставшись громадським транспортом або таксі.








ЧИТАТИ ТАКОЖ


Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...