«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Заводимо взимку: народні поради (+++відео)

На вулиці як і раніше зима, причому чергове похолодання. Завестися, швидше за все, вийде не у всіх. Щоб допомогти пережити холоди, продовжуємо розповідь про способи завести машину взимку.

Народні рекомендації

Яким же чином поступають звичайні рядові водії? Як змусити свою «ластівку» завестися в холоди?

Хтось каже, що замінивши ще перед настанням холодів акумулятор на новий, тепер не має проблем, - заводиться машина з першого разу.
Хтось йде більш довгим і трудомістким шляхом.

Бувалі автоаматори рекомендують для того, щоб заводити в мороз без проблем карбюраторний автомобіль, наступний комплекс заходів:
  • кілька разів качнути бензонасос, щоб наповнити карбюратор;
  • витягнути підсос, при цьому не чіпаючи газ, і крутонути від двох до чотирьох обертів;
  • якщо машина після вищеописаного не завелася, то необхідно зробити пару різких натиснень на газ і почекати секунд десять;
  • не чіпаючи педаль, покрутити стартер;
  • якщо після вищеописаного машина не заводиться, тоді «Швидкий старт» вам в допомогу.
Хтось рекомендує вчасно замінити акумулятор, перевірити і при необхідності замінити свічки, замінити масло. Хтось - тримати акумулятор або всю машину в теплі. Поради різні, кожен вибирає щось своє, найбільш прийнятне.

Комплексний підхід

На підставі безлічі рекомендацій інструктори з водіння склали невеликий план, детально розписавши, що і в якому порядку краще робити, щоб без проблем заводитися в морози.

Почнемо з того, що готуватися до холодів потрібно до їх настання. Це дуже важливо.
  • Заздалегідь замініть АКБ вашого автомобіля, якщо вона не надто нова. 
  • Змініть масло на менш в'язке. Краще використовувати напівсинтетику або синтетику. 
  • Перевірте свічки, при необхідності замініть. 
  • Запасіться аерозолем «Швидкий старт» і засобом для розморожування замків. Залишати останнє в бардачку автомобіля буде дещо нерозумно. 
  • Змініть незамерзайку на зимову. Навряд чи вона стане в нагоді вам в морози, однак якщо замерзне, то може щось пошкодити.
Зазвичай головним винуватцем незаведення машини є акумулятор. В особливо сильні морози бувалі водії рекомендують зняти його і понести додому. А ще краще - знайти тепле місце для стоянки вашого авто.

Перед тим, як заводитися, не забудьте «розбудити» АКБ. Для цього включіть на кілька секунд дальнє або ближнє світло, противотуманки. Це допоможе трохи прогріти електроліт, його ємність підвищиться.

Заведись !

Після всіх попередніх процедур переходимо безпосередньо до процесу заводу авто. 
  • Вимкніть піч, фари, обігрів скла. При інжекторному двигуні жати на газ не потрібно. 
  • Якщо двигун не заведеться секунд через десять - заглушіть все, почекайте півхвилини і повторіть. Максимум можна зробити сім спроб, занадто довго ганяти стартер не рекомендується. 
  • Після запуску ногу з педалі зчеплення відпускайте повільно. 
  • Коробка передач повинна знаходитися на нейтралі. 
  • Прогрійте машину протягом декількох хвилин, ну, а після можете і рушати.
Пам'ятайте про те, чого не можна робити в морози: не можна машину мити і залишати її на ручнику на ніч - гальмівні колодки примерзнуть.
Неякісний бензин - справжня біда для двигуна. Однак є й ще більша біда - маленька кількість бензину в бензобаку. Слідкуйте, щоб бак був повний як мінімум на дві третини. За рахунок цього значно зменшується утворення конденсату. Добре було б покрити дроти і трамблер шаром спеціального силікону.

***
Зверни увагу


***
Відеосюжети про те, як завестися взимку:



Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...