«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Як відпрацювати навички водіння? (+++відео)

Часто, тільки-тільки отримавши права, багато людей починають вважати себе професійними водіями, насправді, це далеко не так. За повний курс навчання в автошколі ви пройдете 206 годин теоретичних занять, присвячених вивченню правил дорожнього руху і самого автомобіля, і лише 32 години попрактикуєтесь їзді на автодромі, вивчаючи необхідні маневри, і їзді по місту в присутності автоінструктора.

Природно, отриманих знань і навиків водіння буде недостатньо, щоб вважатися досвідченим водієм. Свої вміння, у даній справі, потрібно буде вдосконалювати і вдосконалювати, щоб впевнено почувати себе на дорозі. Інструктори з водіння розкажуть, як можна відточити ці корисні навички.

Самостійне тренування

Таке тренування можливе тільки після того, як ви безпосередньо отримаєте водійське посвідчення. Це старий і вірний спосіб вдосконалення своїх навичок водіння.
Але цей же час досить повільний і з, одного боку, небезпечний процес.
Мало того, що спочатку вам доведеться їздити на першій-другій передачі, вислуховуючи від оточуючих учасників руху який ви «невмілий» водій. Так ще й варто бути готовим до того, що в разі аварії оплачувати всі витрати доведеться самостійно. Їздити ж так доведеться довго, в середньому, на більш-менш адекватну адаптацію до водіння у людей виникає після самостійної їзди на 5-6 тисяч кілометрів.

Професійний інструктор

Такий спосіб додаткового навчання дуже корисний. Автоінструктор допоможе вам правильно скоординувати ваші знання, вже отримані в процесі навчання, розповість про незрозумілі вам моменти додатково, та й сама присутність професіонала поруч додасть вам упевненості в собі.
Можна помітити те, що додаткове навчання можна проходити як на спеціалізованому автомобілі, так і на своєму, це допоможе вам почувати себе більш комфортно.
До речі, це досить важливий момент, оскільки в процесі навчання на своїй машині ви звикаєте до неї і починаєте, як кажуть водії, відчувати її.
Однак, є і парочка неприємних моментів в такому навчанні, наприклад, це додаткові витрати і відчуття залежності від інструктора.
Притому, що все одно, з інструктором вам доведеться розлучитися, а в перший час, без нього, впевненості у вас помітно зменшиться.

Допомога знайомого

Цей варіант теж можна взяти до уваги. Родич або друг грошей з вас, звичайно, брати не будуть, але ж бути досвідченим водієм і бути досвідченим учителем це зовсім різні речі.
Людина може чудово управлятися з автомобілем сама, а вам ні чим не зможе допомогти в потрібну хвилину.
А якщо ви домовитеся попрактикуватися з різними людьми, то у вас може виникнути плутанина, так як всі люди водять автомобілі по різному, приймають різні рішення в тих чи інших ситуаціях, і вам теж будуть радити поступити, так як саме вони вважають вірним в одній і теж ситуації. Головне тут, наслухавшись різних рад, вибрати правильні, для подальшого керівництва ними.

Спецкурси

На подібних курсах вас навчать не тільки звичайному водінню, але і контраварійного. До речі, такі курси будуть корисними і для досвідчених автомобілістів, адже нікому не завадять знання та навички керування автомобілем в аварійній ситуації. От тільки навчання буде проходити на вашому власному автомобілі, та й непередбачені витрати оплачувати доведеться теж вам. Тому розраховуйте свій час, кошти і будьте завжди уважні.
У кожного способу вдосконалення навиків водіння є свої достоїнства і недоліки, тому вибирайте той, який найбільше вам зручний.
Подивимося відеосюжети про те, як проходять заняття з автоінструктор:




Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...