«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Вчені назвали найнебезпечніший день для водіння авто (+++відео)

Вчені канадського центру вивчення питань психології провели дослідження, за результатами якого назвали найбезпечніші дні для управління автомобілем.
Згідно з оприлюдненими даними The Daily Mail, найбільш сприятливий день для водіння - будь-яка неділя червня. За статистикою, в ці дні водії дратуються найменше. Відповідно, знижується ризик потрапити в ДТП.

Найнебезпечніший день для керування автомобілем - всі вівторки вересня. Причому, мова йде про ранкову годину пік - в цей час водії схильні до агресії більше, ніж в будь-який інший день.

Також вчені, провівши опитування серед водіїв, назвали головні причини роздратування за кермом. Результати показують, що водіїв виводять з себе різкі перестроювання, занадто повільний рух і недотримання дистанції. Ще водії вкрай незадоволені, коли інші учасники руху не користуються «поворотниками».

Додамо, раніше дослідники з університету London Metropolitan University прийшли до висновку, що прослуховування класичної музики за кермом небезпечне для водія. Зокрема, вчені вказують на зниження реакції та уваги, деякі композиції володіють заколисливим ефектом.

Дослідники склали своєрідний рейтинг «небезпечних» творів. На першому місці серед композицій, які не рекомендується слухати за кермом, виявилася Симфонія № 5 Бетховена. У першу п'ятірку також увійшли твори Баха й Штрауса.

Нагадаємо, восени вчені назвали два найбільш поширених переконання, які підвищують ризик ДТП. Результати досліджень показали, що
  • перше переконання - це те, що водії впевнені, що їх навички водіння значно перевершують навички водіння інших водіїв, і вважають це достатньою підставою для того, щоб ризикувати на дорогах.
  • друге: коли водіїв просять оцінити ймовірність попадання в аварію в найближчі 12 місяців, більшість вважає, що вони менш схильні до цього ризику, ніж інші водії.
За матеріалами focus.ua

***

***



Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...