«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Як уникнути зустрічі з інспектором ДАІ? (++відео)

Для більшості автомобілістів зустріч зі співробітниками ДАІ навряд чи може бути бажаною. Але, якщо побудувати спілкування правильно, то багатьох неприємностей можна буде уникнути. Ставтеся до спілкування з даішником, як до гри, розуміючи, що їм просто потрібно виконати план по протоколах і заробити грошей. Ось кілька життєвих порад, які допоможуть без зайвих втрат вийти з ситуації на дорозі, коли Вас зупинив співробітник ДАІ.

   1. Перш за все, пам'ятайте, що співробітники ДАІ - це такі ж люди, як і Ви. Тому спілкуватися слід обов'язково чемно, це найефективніший спосіб. Якщо Ви починаєте говорити грубо і вимагати пояснень, то, навряд чи таке спілкування закінчиться для Вас добре. Впевненість, спокій і незворушність - це ті якості, які обов'язково знадобляться. Не потрібно вибігати з свого автомобіля, якщо Вас зупинили або показувати страх, невпевненість, краще спокійно залишатися на своєму місці, уважно спостерігаючи і слухаючи. Можна спробувати продемонструвати свою байдужість до покарання, особливо в тому випадку, якщо Ви впевнені у своїй правоті. Наприклад, якщо Ви їхали на зелене світло, а даішник доводить, що на червоне, не сперечайтеся, а просто спокійно скажіть, що в протоколі напишете, що їхали на зелений. Така неузгодженість у протоколі для даішника зовсім не вигідна і за це його ніхто не похвалить.

2. А для того, щоб відчувати себе впевнено, слід знати не тільки правила руху, але і свої права і права інспектора ДАІ. Майте при собі правила дорожнього руху, з ними Вам легше буде доводити свою правоту, якщо Ви насправді нічого не порушували. Але робити це треба спокійно і впевнено, без конфлікту. Слід знати, що інспектор ДАІ, який Вас зупинив, перш за все, повинен підійти до Вас, представитися розбірливо, після чого пояснити причину зупинки. На Ваше прохання він повинен показати своє посвідчення. Після цього добровільно спокійно можна передати інспектору свої документи. Інспектор зобов'язаний мати охайний вигляд, якщо це не так, то цей нюанс вже може бути Вашим козирем у подальшому. Варто звернути увагу на табельну зброю. Якщо вона відсутня або кобура порожня, це говорить про те, що інспектор в даний момент просто підробляє, а, значить, всі його дії неправомірні.

3. Зазвичай інспектор веде бесіду таким чином, щоб змусити водія визнати свою провину і потім, приступити до оформлення справи. Насправді, за законом, водій не зобов'язаний визнавати свою провину, а, ось інспектор повинен доводити порушення. У тому випадку, якщо Ви не порушили правила, а даішник заявляє протилежне, можна попросити його пред'явити докази. Як правило, такий хід швидко охолоджує обвинувача. Але можна спробувати цей спосіб і в тому випадку, якщо Ви все-таки здійснили порушення і втрачати вже нічого. Якщо інспектор зуміє довести порушення, тоді доведеться з ним погодитися. У тому випадку, якщо Вам пред'являють звинувачення в тому, що Ви перебуваєте в нетверезому стані, але в дійсності це не так, запропонуйте проїхати разом до лікаря-нарколога. Це діє безвідмовно! Якщо бесіда складається спокійно, можна розповісти якийсь нейтральний анекдот і разом посміятися. В деяких випадках це сприяє створенню довірчої обстановки.

А тепер декілька порад і хитрощів про те, як уникнути спілкування з інспектором ДАІ.

1. Намагайтеся, щоб машина Ваша була чиста, особливо лобове скло, номера не заляпані брудом. Інакше, це може бути приводом для зупинки.

2. Краще триматися потоку автомобілів, не виділятися, не зривати різко з місця.

3. Не потрібно дивитися на інспекторів ДАІ, вони відчувають погляд. Тоді буде більше шансів, що і вони Вас не помітять.

4. Якщо Ви помітили, що якась фура явно перевищує швидкість, можете бути впевнені, що даішників поблизу немає. Справа в тому, що далекобійники часто користуються рацією і повідомляють один одному про наявність «засідки».

5. Ще один смішна, але ефектна порада: якщо Ви помітили, що даішник відверто дивиться на Вас, терміново починайте ... колупати в носі. У більшості випадках, даішники відвертаються.

6. Можна придбати радар-детектор, який реагує на ті прилади, якими користуються інспектори ДАІ для контролю швидкості.

7. Не можна проїжджати повз даішників занадто повільно, це насторожує.


   Не забувайте, що професія інспектора ДАІ зобов'язує бути хорошим психологом. Враховуйте це в бесіді, не будьте зарозумілі, але й не перегинайте палицю з фамільярністю, панібратство тут буде зайвим. Не порушуйте, а, порушивши, намагайтеся знайти оптимальний вихід із ситуації. Хабар, звичайно, є протизаконним способом, але, якщо всі способи вичерпані, вирішуйте самі - давати гроші чи ні. А краще - не потрапляйте! Вдалої Вам дороги!

По темі :

Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...