«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Пильнуйте за "зебрах"! (+відео)





Обережно, пішоходи! Група активістів, що обговорює у мережі Інтернет різноманітні ДТП, створили відео-ролик, який демонструє типові аварії за участю пішоходів. Практично завжди причиною пригод є недотримання правил руху одним із учасників. І лише інколи виникають певні «форс-мажорні» обставини, коли на дорогу раптово вибігає тварина або не сприяють погодні умови.

Найбільш типовою ситуацією, яка призводить до наїзду на людину, є перехід багаторядної дороги в недозволеному місці. В цьому випадку водії машин, що їдуть крайнім правим рядом, ще встигають пригальмувати, але драйвери в смугах ліворуч просто не бачать пішохода і продовжують рух. Також трапляються випадки, коли водії, що їдуть у правому ряду, пропускають пішоходів без явних на те причин. Це, по суті, повторює ситуацію з переходом у недозволеному місці і пішохода можуть збити автомобілі з сусіднього ряду. Основними порушеннями зі сторони автомобілістів є те, що вони не пропускають пішоходів на нерегульованих переходах і перевищують швидкість. Ці два фактори найчастіше грають вирішальну роль у подібних аваріях. Для порівняння, в Європі переходів без світлофора взагалі немає, і ДТП за участю пішоходів у Старому світі щороку фіксують утричі менше за Україну.



Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...