«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

ABS не любить слизьку дорогу (+відео)




Особливості національного гальмування. Сучасні автомобілі обладнані допоміжною системою гальмування ABS яка чудово працює на сухій дорозі, значно зменшуючи гальмівний шлях та запобігаючи заносу автомобіля. Але в цієї системи є й зворотній бік. На слизькій чи мокрій дорозі відстань від натискання на педаль до повної зупинки навпаки значно збільшується.



Тож виїжджаючи на дорогу в морозну погоду, слід враховувати таку особливість допоміжної системи та уважно стежити за покриттям проїжджої частини, і в разі потреби - негайно зменшити швидкість та збільшити відстань до попереднього авто. До речі взимку та в дощ дистанцію потрібно тримати хоча б удвічі більшу, ніж звичайно. Гальмівний шлях не в останню чергу залежить і від гуми, проте коли на дорозі ожеледиця чи мокрий сніг, то навіть шиповане взуття не дасть ради. Тож не зважаючи на всі допоміжні системи та пристрої з небезпечною ситуацією ніщо не впорається краще, ніж ваш розсуд.



Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...