«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

П'ять порад, як підготуватися до нічної поїздки




Що потрібно перевірити в автомобілі, щоб звести до мінімуму ризик пригод і зробити поїздку в темний час доби безпечною і комфортною.

Роман Голодніков, зам начальника СУ ГУМВС в Донецькій області розповів Сегодня, що потрібно перевірити в автомобілі перед виїздом в темний час доби:

1. Головна порада - перевірте справність усіх світлових приладів: фар, стоп-сигналу, габаритних вогнів, покажчиків поворотів, а також гальм. Перевірте лампочку внутрішнього освітлення. Освітлення панелі приладів також має бути справним.

2. Перевірте чистоту світлових приладів, дзеркала бокового виду, а також склоочисника. Для видалення бруду зі стекол користуйтеся сухими ганчірками.

3. Безпосередньо перед поїздкою ввімкніть дальнє світло фар. Дуже важливо добре знати розташування всіх кнопок включення освітлення, щоб не розшукувати їх гарячково кожен раз в темряві. Переконайтеся, що яскравість обох фар однакова. Якщо яскравість в однієї слабкіше, це явна ознака того, що лампа скоро вийде з ладу. Правда, якийсь час вона може продовжувати тьмяно горіти, але в тьмяному світлі таїться загроза - погіршується видимість.

4. Наступний крок - перемкніть світло фар з далекого на ближній. Ближнім світлом фар користуються в місті, коли їдуть слідом за іншими водіями (щоб не засліпити їх через дзеркало заднього виду), а також при зустрічному роз'їзді.

5. Натисніть на педаль гальма, щоб перевірити роботу стоп-сигналу. Потім подивіться в дзеркало заднього виду. Якщо побачите відблиск червоного світла, значить, порядок: червоне світло попередить наступних за вами водіїв про те, що ви знижуєте швидкість.

Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...