«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Коли можна об'їжджати ями з порушенням правил (+відео)


Чи можна об'їжджати ями з порушенням вимог дорожньої розмітки? У яких випадках інспектор не має права виписати штраф за подібні маневри?


За ГОСТом, глибина вибоїн на дорозі не повинна перевищувати 4 см

Водій, який порушив правила (наприклад, перетнув подвійну суцільну лінію, щоб об'їхати велику вибоїну) і при цьому не поставив під ризик інших учасників руху, діє в стані крайньої необхідності з метою усунення небезпеки, що загрожує власності громадян, і таким чином може бути звільнений від адміністративної відповідальності (статті 17, 18 КУАП).

Зверніть увагу, що за ГОСТом 3587-97 глибина окремих осідань і вибоїн на дорозі не повинна перевищувати 4 см, гранична висота напливів не повинна перевищувати 2 см. Дрібні ями, за законом, такими не вважаються, небезпеку не представляють і права порушувати не дають.

Також нагадаємо, що за малозначне порушення інспектор може відпустити водія, обмежившись усним попередженням (ст. 22 КУпАП).

***
Зверни увагу

***


Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...