«Найбільшу небезпеку на дорогах представляє машина, яка їде швидше, ніж здатний думати її водій.»
Роберт Лембке

«Аварії трапляються тому, що нинішні водії їздять по вчорашніх дорогах на завтрашніх машинах з післязавтрашньою швидкістю.» Вітторіо Де Сіка

Що шукаємо ???

Поради для безпечного водіння в літній період (+ подкаст)


Советы  для безопасного  вождения в летний период

Літо - чудова пора відпусток і довгоочікуваних подорожей. Але чи варто вирушати в далеку дорогу без необхідної на те підготовки? Щоб не зіпсувати собі відпочинок, варто скористатися порадами експертів про безаварійному водінні в літній, а значить, жаркий період.




Перш за все, вирушаючи в поїздку, необхідно подбати про безпеку всіх членів сім'ї. А вона починається з дотримання найелементарніших правил: пасажири повинні бути пристебнуті ременями безпеки, діти - перебувати у спеціальних сидіннях, багаж - правильно упакований.

Першорядне значення в тривалих літніх поїздках має безпеку і комфорт дітей. Значно знизить ризик травм при ДТП - підібрані за розміром засоби безпеки. Припис законодавства ЄС - перевезення дітей, зріст яких нижче 150 см - в окремих дитячих сидіннях. Вони підбираються також і за вагою дитини.

У Росії правилами дорожнього руху передбачено перевозити дітей у віці до 12 років, використовуючи спеціальні утримуючі пристрої - ремені потрібних розмірів. Вирушаючи в дорогу, з усією відповідальністю перевірте закріплення засобів безпеки. Переконайтеся, що все в порядку.

З спекою жарти погані. Якщо у вашій машині на вікнах все ще немає шторок, то саме час ними обзавестися. Це також необхідно для комфорту ваших дітей, та й вашого теж. Адже всім вам доведеться проводити досить тривалий час в салоні авто під прямими сонячними променями. Та й одяг всіх учасників подорожі повинен бути відповідним: зручним і таким, що добре пропускає повітря.

У жаркий час необхідно посилити питний режим і стежити в цьому плані за дітьми. Не слід залишати їх одних в машині ні на хвилину. Температура в припаркованій машині значно вища, тому, щоб уникнути опіків від розпечених металевих частин дитячих сидінь, не забувайте накривати їх.

Вирушаючи в тривалу подорож з дітьми, вибирайте найбільш прохолодний час доби, зупиняйтеся через кожні 2:00 поїздки, даючи можливість розім'ятися пасажирам хоч пару хвилин.
Важлива умова безпечної поїздки - ніколи не втрачати концентрацію на управлінні автомобілем. Що б не робили в салоні діти, ні в якому разі не відривайте око від дороги. Секундний поворот голови на швидкості 100 км на годину - це близько 100 м руху «наосліп».
Слід звернути особливу увагу на розташування в багажнику та салоні речей, які беруться з собою у відпустку. Це також одна з умов безпеки. В межах досяжності розташуйте речі першої необхідності. Розрахуйте потрібну кількість їжі, напоїв, ліків, підгузників і іграшок для дітей, а також всього того, що допоможе скоротати тривале перебування в дорозі.

Найбільш важкі і об'ємні предмети розташуйте на підлозі багажника - в передній його частині. Щоб краще розподілити вагу, укладіть багаж щільно один до одного і до стінок багажника. Перевозити речі в салоні не рекомендується, тому що навіть легкі предмети при раптовому гальмуванні, хоч швидкість буде і невеликою, можуть набути значного прискорення.

Безпеку руху забезпечує також і достатня оглядовість. Не слід класти речі вище рівня задніх сидінь, обмежуючи видимість. Якщо місця для багажу недостатньо, розташуйте його на даху автомобіля або в причепі. Ідеальним рішенням для розміщення багажу на даху може служити спеціально закріплений надійний контейнер.

Можливість проколу шин необхідно продумати ще до подорожі, якщо звичайно на вашому авто немає спеціальних безпечних шин, з якими автомобіль продовжує рух після проколу і може дістатися до автосервісу або будинку при повній втраті тиску.

Якщо ж шина вашого автомобіля все ж постраждала, скористайтеся наступними порадами:
  • Поїздка зі спущеним колесом неприпустима, необхідно поставити запаску.
  • Включивши аварійну сигналізацію, знизьте швидкість, обережно переміщаючись до краю дороги до повної зупинки біля узбіччя. Не рекомендується зупинка на підйомах або спусках, крутих поворотах та в місцях, де дорога погано проглядається. Не забудьте про знак аварійної зупинки.
  • Звернення в найближчий шиномонтаж, де ремонтом шини займуться професіонали - кращий вихід із ситуації.
Щоб знати розташування автосервісів по шляху вашого прямування, необхідно завчасно подбати про наявність у вас автомобільної карти.
Будь-яка поїздка, і особливо на літній відпочинок, повинна починатися з обслуговування автомобіля та перевірки його технічного стану. Це позбавить від багатьох неприємностей у дорозі.
Багато водіїв не надають жодного значення втомі, сонливості, а значить і зниження уваги в дорозі. Перевага нічних поїздок - не самий кращий варіант.Адже резерви організму не безмежні.

Експерти рекомендують:
  • Вирушати в далеку дорогу слід відпочилими, добре виспатися в ніч перед від'їздом.
  • Враховуйте свої біоритми і вирушайте в поїздку в години неспання.
  • Алкоголь напередодні поїздки категорично протипоказаний.
  • Не вживайте ніяких ліків, щоб не викликати сонливість.
  • Години пік - не найкращий час для початку далекої поїздки.
  • Візьміть за правило зупинятися і відпочивати при перших же ознаках втоми.
  • Пам'ятайте! Підвищення температури в автомобілі рівносильно впливу на організм алкоголю.
Літні поїздки - це завжди певні складності. Цілодобове перебування за кермом на завантажених дорогах перетворюється на справжнє випробування для водія. Дотримуйтесь поради щодо безпечного водіння в літній період, і сімейний відпочинок буде вам тільки в радість.

***
Корисно почитати

У чому різниця між поняттями «не потрапити» і «не допустити» ДТП? (+подкаст)
П'ять порад, як підготуватися до нічної поїздки
Як і чому збивають пішоходів (+відео)
Паски безпеки врятують життя (+відео)
13 способів не платити за парковку

Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...